Desktop Gadget Untuk Laman Sosial !

by 3:47:00 PM 0 comments

ni satu alternatif ntuk kowg yg suke melayari laman web sosial ni~
x payah nk bukak web browser ag~
kt desktop dah bole jenguk2 notifications fb ke twitter ke~
lagi pon , x de la connection terganggu sbb bnyk download web page..
hehe.. ni sume contoh desktop gadget yg aku penah try la...


yg ni~ notification bubble automatik appear kt desktop~ cuma taip 'Desktop Gadget for Facebook' kt Search fb~

nofication akan dipamerkn kt sini je~

Yg ni~ ok! kite bole setting alert sound kalau ade twit baru~



ni pon same mcm fb td~ and boleh setting alert sound~

Creat ur new post here~ hek hek


Kat Sini Bole Tweet boleh ber'Fb ! and notification bubble pon ade..

TweetDeck (Trusted Publisher) ni pon ade Gadget ntuk Iphone & Android~


Kowg x suke yg ni semua? 
Kowg leh gak pg kt sini Windows Desktop Gadgets ~
Atau rajin2 la mencari kt Google ke Yahoo! ke..


p/s : Mungkin Desktop Gadgets ni sedikit menganggu tp ia mudah dan pantas :)
       Risiko utk fb @ twitter ntuk di 'HACK' pon ade. jd pilih la gadget yg ada Trusted Publisher. 
       (berhati-hati ketika memilih gadgets)

Sho Reen

Author

21 years old. A software engineering student at National University of Malaysia. A former student in Foundation of Science at UiTM Puncak Alam.

0 comments: