1,000 Trafik Dalam Sebulan

by 6:27:00 PM 8 comments
Photobucket

Hye, selamat petang :)
Ni aku bereksperimen skali lagi tentang trafik dalam blog aku ~

1000 Trafik Dalam Sebulan
Tajuk dia agak gempak sikit. Gehehe~
Tapi ni betul !
Buktinya :

Screenshot ni diambil semasa 2hb Januari 2012

And trafik aku meningkat kepada lebih 1000 :

Screenshot ni diambil semasa 31hb Januari 2012
Waa! Pencapaian yg baik bgi aku sbgai newbie ni la je~ *Applause*

Nak tau rahsianya?

Aku join ni : GuaBlog.com dan Busuk.org
Ape bende ni?
Bende ni ialah laman ping aggregator untuk entry korang !
Bende ni korang ping 2 atau 3 entry pon dah cukup memadai utk dapatkan trafik yang memuaskan.
Konsep laman ni kire kite bertukar-tukar entry la daripada satu blog ke satu blog yang lain dengan ade nye widget entry contoh tengok bahagian widget kat sebelah kiri blog aku ni.
 
RM1000 Over Here!


RM1000, pts baucer, wow, duit, money

Means, entry korang akan ada kat widget ni dalam mana-mana blog orang lain, maka visitors blog tu akan nampak & pilih utk baca entry korang.
Bila visitors klik entry korang kat widget tu, straight away akan ke blog korang.
So, orang boleh baca entry korang & dapat trafik.
Yang penting lagi, korang boleh letak tajuk entry yang attractive & entry yang menarik yang membolehkan korang dapat trafik.

Senangkan? Huhu.. Join la laman kat atas tu~
Selamat mencuba.
Thanks :)

p/s : stats tu buat bukti saje dan tiada unsur menunjuk-nunjuk (trafik aku tak gempak an mcm trafik korang)
Photobucket

Sho Reen

Author

21 years old. A software engineering student at National University of Malaysia. A former student in Foundation of Science at UiTM Puncak Alam.

8 comments:

Hanif said...

Tahniah!!

Sho Reen said...

@Hanifmekasih :)

Encik JI said...

terbaik la :)

slalukn update blog

kai said...

untunglah..
org pmpn memang sng dpt trafik byk.

Paan Sabri said...

pergh... 1000 tu dlm 1ari, or total dlm sbulan? kompius plak..

Sho Reen said...

@Paan Sabri sebulan la.. klu sehari tu belom ade rekod ag ..huhu

ROJAK said...

ping busuk tu nak kena ada fb la pulak

Sho Reen said...

@ROJAK twitter pon bolehhh~