I Wanna Adopt A "Brother"

by 8:09:00 PM 2 comments
Photobucket

Hye, good evening !
Today , aku nak cakap pasal "brother" ~
tetibe nak -adopt a "brother"- lak ..
tau x ape yg aku maksudkan?

I Wanna Adopt A Pet (real one) !
pehal tetibe je ni?
Sbb perasaan nak membela seekor binatang ni membuak2~ :P
dan kenapa mesti "brother" ?
Sebab aku nak seekor binatang jantan (tak payah nak bunting2 & senang jage)..
 dan binatang ape?
Of course , kucing la ~ (binatang kecik2 tak leh bawak guling-guling)!

Provided by Google.com.my
Mase aku kecik, aku ade bela sekor kucing , nama die Tutu (nama kucing Normah dalam kartun Kampung Boy). Die ni betina , warna bulu kelabu & putih. Dah nama betina, die nk keje nak bunting je (-.-) and mak aku lah jadi bidan nye lah ye~ Banyak sgt anak die, sume mati, tapi ade sekor anak die bunting jugak bile dah besau. Kire Tutu ni ade cucu la.. Namun, mak ayah aku ambik kputusan nak hantar die tmpat jauh-jauh anak beranak ! Sejak tu tak jumpe lagi T T
Begitu lah kisahnya ~
Maaflah tak de gambar sbb gambar dulu2 kan pakai KODAK !

Sejak itu, mak ayah aku tak bagi aku bela kucing lagi ~
Aku hanya berkasih sayang dgn kucing-kucing tepi jalan & sedara punya.

My uncle's own. Named as Putih. She always acting like a diva. Now, she comes with a new red collar around her fury neck.
 Erm, kucing org je..
Nak jugak adopt kucing sendiri kan ~ Haaa..

Kalau lah aku ade kucing :
  • I'll name him as Brian ? Why Brian ? Sebenarnye nak letak Orion (name of a constellation) n sbb susah sgt nak sebut.. letak la Brian (teringat Brian Joo)
  • Nak bulu oren, kuning, putih (Macam emas , yeah !) Tak pon putih je (Macam Diamond , diamond is a symbol of wealth)
  • Tak kesah la jenis ape ~ Siam ke, Parsi ke ape ke..
  • Haa, aku nak jantan je ~ (susah nak carik jantina ni)
  • Kalau boleh nak bela dri kecik~ 
Nampak tak tu ! Lepas ni semua kucing yg bace entry aku ni boleh isi borang uji bakat ye! Harap bersabar.

Kemudahan yg akan disediakan :

Cat Scratcher & Hammock , RM 128
Pet Voyageur - RM 75 (Pink colour)
 Sume ni aku survey kat http://www.petsplace.com.my/
Tengok la kalau aku dah keje nanti :P

Akhir kalam, harap aku dapat adopt seekor kucing nanti ~ My future "Brian".. gegege~


P/S : aku tgh dalam musim exam ni , ikut format SPM T T (well, i'll face my SPM soon) wish my luck ~

Hopefully, i'll adopt a DSLR too ~
Thanks~

Photobucket

Sho Reen

Author

21 years old. A software engineering student at National University of Malaysia. A former student in Foundation of Science at UiTM Puncak Alam.