Bubble & Bintang Pada Cursor !

by 5:57:00 PM 0 comments
Photobucket 
Woke! Hari ni nak buat Tutorial lagi.
Tutorial pasal macam mana nak letak Bubble atau Bintang Pada Cursor ~
Cuba gerakkan cursor aku ni, ade keluar bubble kan?
Ataupun korang pergi kat >sini< , gerakan cursor, ada bintang bertaburan kan?
http://www.emocutez.com
Nak buat?
Jom tengok ni!

Bubbles
  •   Pergi Dashboard ~> Design ~> Page Element ~> Add Gadget >  HTML/JavaScript
  • Copy/Paste pada ruang HTML?JavaScript tu : 




    • Nampak x code yg ini berada pada HTML di atas?
         var colours=new Array("#ff0080", "#ff0080", "#ff0080", "#ff0080", "#ff0080"); // colours for top, right, bottom and left borders and background of bubbles
        #Yang Merah tu ialah colour pada bubble korang. Korang boleh tukar warna dia dengan pilihkan code warna & gantikan yg warna merah tu. Korang boleh pilih code warna kat sini : HTML Colour Codes
        http://www.emocutez.com

        • Ok lepas tu jangan lupe click save kalau dah puas hati ! Nak tengok Preview pon boleh!
        Bintang

        Cara dia sama jugak ! Copy & Paste pada ruang HTML/JavaScript. Korang boleh dapatkan code dia kat sini :

        Cursor Bintang 1
        atau sini

          Selamat Mencuba !http://www.emocutez.com

                    
          Photobucket

              Sho Reen

              Author

              21 years old. A software engineering student at National University of Malaysia. A former student in Foundation of Science at UiTM Puncak Alam.

              0 comments: