Tips Hilangkan Segera Garis-garis Letih Pada Mata

by 9:48:00 PM 4 comments

Hye, selamat malam!

Malam ni aku nak buat satu simple tips untuk korang di luar sana~
Terutama yg mementingkan kesihatan mata~

TIPS HILANGKAN GARIS-GARIS LETIH PADA MATA


Kenapa mata kita kelihatan letih?
  • Kurang tidur
  • Membiarkan mata bekerja dalam jangka masa yang lama (tanpa henti)
Selain menyebabkan mata letih, mata juga berisiko untuk rabun jika mengadap komputer terlalu lama & dalam keadaan gelap @ baca buku dalam gelap. Selalunya rabun silau~


Siapa Mahu Sponsor?

Maka, aku cadangkan satu cara untuk menghilangkan garis-garis letih pada mata ni~

Caranya ialah :
Memakai celak pada mata
*Kalau pakai nipis nampak ok~*


Before
Google
Provide by Google.com.my
After

Image result for pakai celak

Nampak perubahankan?
Mungkin bersifat non-permanent tapi korang boleh jalan-jalan keluar tanpa ada mata letih lagi untuk sementara waktu~
Dan ianya cara yang mudah je kan tak perlu proses lama~
N aku tak brape tekankan pasal kecantikan kat dalam entry ni n lebih kepada kesihatan mata & cara penjagaan mata sbb aku pon mengalami masalah yg sama ~
Kecantikan hanya sementara \("o)>


Berdasarkan apa yang aku baca, memakai celak boleh menajamkan penglihatan~
Sumber : Majalah Solusi , Edisi 33

Kalau nak hasil yang berkekalan ,
korang boleh usha sini :
Mata Sembab & Lingkaran Gelap Bawah Mata? Ini Penyelesaiannya

Nak mata lebih cantik? Haaaa sini :



Berminat?
Sila PM nombor di bawah untuk HARGA!!

AMALINA (011-12345678)
YEE TAT (010-98765432)

Untuk melihat pilihan corak dan warna-warna menarik, sila ke web:

Ok, tu saje.
Harap tips ni berguna utk korang~



p/s : Orang dalam pic tu ialah Sandara Park (adore her flawless face :D)

This is for academical purpose only, not to sale. 

Eldania Shukor

Author

21 years old. A software engineering student at National University of Malaysia. A former student in Foundation of Science at UiTM Puncak Alam.

4 comments:

Cik RoSs said...

Hahahaa..memang akak pakai celak untuk cover garis hitam di bawah mata.hehehehhe :P

Sho Reen said...

@Cik RoSs hehe~ betul2 ! celak jadi bende wajib kene pakai sblum nk kluar mane2 :P

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

xreti nk pkai celak..konfem comot..huhu

Sho Reen said...

@~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ yeps silap2 mata yg buta sbb tercucuk dgn eyeliner XD